Seeing Is Believing

June 7, 2009

They say that, but do they ever shop online??

My sister recently introduced me to my new fixation: online shopping.

Not that I have done any shopping, so it’s technically just online window-shopping.

Gosh, I love technology.

But even though this one here is cute…

TF1252079…right?

But do I really want to spend IDR460.000 (yep, that’s the price for that one) for that really really…really cute dress? I’ve seen it, and I believe it’s great, but will it look great on me? Not so sure.

When it comes to shopping, I believe in an old-fashioned thing called “trying it on”. I (almost) never shop in a place that doesn’t have a fitting room. An item of clothing might just be your size precisely, but it doesn’t have to fit nicely.

And it gets even more complicated with shoes (It’s never a good idea to buy shoes for anyone unless it can be exchanged).

But my belief is starting to shake, seeing other cuties like…

XN359052-Rp.360.000

(In case you’re wondering, the pictures are from http://sexyangelfashion.multiply.com/photos, but trust me, you don’t want to get started. First it’s innocent browsing, then the next thing you know… XD)

Advertisements

3 Responses to “Seeing Is Believing”

  1. V_wijaya Says:

    Hi..salam kenal. Ini pertama kalinya gue baca blog ini..dan ternyata bagus. Sangat menarik!

    Hmm..online shopping ya.. gue sih boleh terbilang sering ya melakukan ol shopping walaupun ga pernah beli baju..banyakan software n buku.

    Tapi klo sekiranya Vie berminat tuh dengan ol shopping n ga cuma monitor shopping (haha..not window shopping) mungkin gue bisa bagi beberapa tips.

    Pertama, pastikan dulu tuh website is real walaupun kenyataannya di dunia maya. Lho..gimana bisa real? Usually they have Live support, real address and contact person. Dengan gitu kita bisa lebih yakin.

    Trus pastiin tuh website uda lama jam orbitnya dan tentunya referensi/testimonial juga bagian yg tidak boleh dilupakan.

    Nah..coba kita pandang dari sisi positif.
    Kebanyakan orang membuat online shopping tetap menjaga kredibilitas mereka karena itu yg akan menjaga customer tetap nempel sama mereka (biasanya dibackup dengan newsletter berkala) Yah..walaupun tidak bisa dipungkiri klo ada sebagian orang yg memakai jalur Black Hat.

    Ok. dah..semoga bermanfaat..
    O ya satu hal lagi..boleh tuh dicoba beli baju tanpa melalui fitting room. (For some reason it’s more safe) Ya syaratnya harus kenal dengan postur body sendiri donk..^.^

    For some case..I even call the shopkeeper to pick up the size that fit me..Buktinya cocok lho..karena tiap hari mereka kan liatin postur orang ja.. Haha..

    • Vie Says:

      salam kenal juga…nama keluarga kita sama…haha…
      thanks udah baca, dan thanks jg buat sarannya =)

      • V_wijaya Says:

        ur welcome.
        Sebenarnya gue cukup enjoy baca blog ini.
        Kayaknya vie cukup berbakat menulis deh..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: