Tanpa Himpunan

May 29, 2009

Setelah ujian Dasar-Dasar Rekayasa Produk yang soalnya…hmm…menurut gue…yeah well, luar biasa, gue berjalan ke gerbang depan ITB. Ujian selesai jam 6, dan langit sudah gelap, jadi harusnya gerbang di parkiran Sipil juga sudah tutup. Daripada manjat pagar gerbang (emang sih, udah sering… XD), gue keluar lewat gerbang utama. Taunya malah macet banget gara-gara ada tiga bus pariwisata yang gede dan ga sadar kalo mereka gede, parkir dengan seenaknya. Akhirnya gue malah berjalan sampai BNI (ya, BNI yang di depan gerbang Sipil. Harusnya tadi gue panjat pagar aja), baru naik angkot.

Angkotnya berisi cewe semua, kecuali dua orang cowo di bagian paling belakang, duduk berhadapan. Gue duduk di sebelah mereka, jadi terdengarlah… (bukannya saiah nguping lho)

(Pertama kali gue mendengar kata-kata ‘himpunan’ dari cowo di sebelah gue, pikiran pertama gue adalah, “Yeah, just my luck. Macetnya panjang gini, terjebak di angkot, dan gue harus mendengar dua orang pemuda sok bijak ngomong panjang lebar tentang kaderisasi.”)

Guy #1: Kalo angkatan 2006?
Guy #2: Oh, kalo angkatan 2006 sih termasuk angkatan transisi kan. Kalo 2004, 2005, kan kaderisasinya keras tuh, yang masih push up, pas pelantikan ada yang pake kruk karena kakinya patah, ada yang tulangnya tergeser gimana… Kalo angkatan 2006 sih kaderisasinya lem… *batuk* …masa transisi kan, jadi udah beda.

Gue tidak tahan sanggup menahan cibiran pada saat mendengar kalimat ini. Bukannya gue ga puas dengan kaderisasi yang gue alami. Menurut gue sih kaderisasi gue dulu engga barbar kayak jurusan lain, tapi tetep banyak ga pentingnya. Cuman si cowo geblek di sebelah gue ini seolah-olah bangga karena kaderisasi jurusan dia itu menyebabkan patah tulang dan pas pelantikannya ada yang terpincang-pincang. *humpfh*

Guy #2: Ada orang yang menganggap himpunan itu bikin acara. Bikin kegiatan. Tapi sebenarnya bukan. Himpunan itu tempat pembelajaran. Makanya ada kaderisasi. Kaderisasi itu juga kan tradisi yang turun temurun, emang dari dulu keras. Terus sekarang ada transisi seperti ini, pasti shok. Pasti terkejut himpunan-himpunan itu.
Guy #1: Transisi itu perintah rektorat ya?
Guy #2: Iya, dulu kan 2003, 2004 kan keras, trus pas 2004 ada mahasiswa yang meninggal. Belum lagi yang kemarin. Trus angkatan 2006, 2007 juga jarang ke himpunan. Mungkin karena angkatan-angkatan atas suka teriak-teriak kali ya, kami dulu waktu kaderisasi 2003 kan keras. Jadi kami terbiasa berteriak dan main kartu di himpunan dan… *batuk* …mungkin mereka ga terbiasa kali dan jadi ga merasa nyaman di himpunan.

Hmpfh.

Bukannya gue ga cinta benci ama himpunan gue sih. Tapi apa sih intinya kaderisasi kalo hasilnya ada mahasiswa yang dibawa turun gunung dalam body bag. 1000 lilin di Plaza Widya, atau 10000 lilin, atau mau semua lilin di dunia dibakar habis juga ga akan mengubah kenyataan kalo ada mahasiswa yang mati gara-gara kaderisasi. Kaderisasi keras emang buat apa? Mau jadi preman atau akademisi?

Memang sih, kaderisasi itu ga wajib. Tapi pasti ada peer pressure kan, kalo hampir satu angkatan ikut. Dan gue tetep merasa kaderisasi itu di banyak tempat hanya menjadi alasan buat ngerjain anak baru. Itu mah namanya aja diubah, dipermak jadi terdengar intelligent.

Trus mas ya, angkatan 2003 belum lulus-lulus juga tapi bisa-bisanya ngurusin hal-hal ga penting beginian (ceritanya si cowo #2 itu anak planologi 2003, dan bakal jadi pemateri di HMF atau mana). Prioritasnya mana sih? Trus nyalahin kaderisasi karena mas ngomongnya kayak orang tak berpendidikan? Mungkin anak-anak itu punya alasan yang bagus merasa tidak nyaman dekat2 dengan mas.

*But of course, semua hal di atas hanya saya pikirkan sepanjang perjalanan. Mana berani ngomong ke orangnya, takut diapa-apain, kan kaderisasi dia keras…*

Seriously MUST listen!

This song was originally sung by JoJo (Joanna Levesque), in her 2006 album The High Road. This song, written by Diane Warren and produced by David Foster, was covered by Charice Pempengco in her debut album, in 2009.

I think Charice sung it better, with much much more emotion than JoJo. I get goosebumps when I first hear this song sung by Charice.

In a good way, of course…

Interviewed by…

May 10, 2009

Steffi Snape

1. Suddenly you become famous and people start adoring you. You think it’s because…..

I was researching for bacteria to decompose organic wastes rapidly but I stumbled upon a new species that can eat up the adipose fat in human body, and of course, I was instantly famous. Mary-Kate and Nicole are suddenly fighting to be my new best friend.

2. What is your idea of Heaven?

It is a place where I get to be in love with Fitzwilliam Darcy, and he with me. =p
It is a place where Austen, Bront
ë, Brontë, and Elliot are seen having a cup of tea, and Dickens is playing bridge with Barry.
It is a place where Christine and Raoul lives happily together, Romeo and Juliet are married and bickering about unimportant detalis, Pip and Estella got together at last, Jack and Rose don’t need big ships that sink anymore since now they have wings…

3. If you are offered a chance to be a judge on a reality show, what show would it be?

Well, I don’t really like reality shows…and I’m not sure which ones have judges… How ’bout Simple Life? Then I’ll tell the girls to suck it up and stop whining, or just pack their Manolos and go home.

4. You are being detained in the police station. How does it happen?

Hmmm…I was caught burning every copy of “Pride and Prejudice and Zombies” I could find in the bookstore, so it counts as vandalism… But let me tell you, the book had it coming.

5. If you can bring along any one fictional character to a deserted island, who would you choose? Why?

Fitzwilliam Darcy… Do I really need a reason? 😉


………………………………….

For bloggers who want to spread this meme, here are the rules:

1. Leave me a comment saying “Interview me.”
2. I will respond by giving you five questions. I get to pick the questions.
3. You will update your blog with the answers to the questions.
4. You will include this explanation and an offer to interview someone else in the same post.
5. When others comment asking to be interviewed, you will ask them five questions.

Abomination!

May 7, 2009

IT IS A TRUTH universally acknowledged that a zombie in possession of brains must be in want of more brains. Never was this truth more plain than during the recent attacks at Netherfield Park, in which a household of eighteen was slaughtered and consumed by a horde of the living dead.

Sounds rather familiar?

It was the beginning lines of a book by Seth Grahame-Smith, called “Pride and Prejudice and Zombies”. Needless to say, the book was a terribly-written version of Jane Austen’s beloved classic, Pride and Prejudice.

pride_prejudice_zombies1w

The auther, Seth Grahame-Smith, claims that he has transformed “a masterpiece of world literature into something you’d actually want to read.” Good Lord!

The book focused on the Bennet sisters, who were living in the middle of a strange plague in regency England, killing the living and reviving them back to life as the undead who must feed on the living to survive. The conflict in town is fierce, spreading to the countryside and into the village of Meryton where Elizabeth Bennet and her family reside nearby at Longbourn. Mr. Bennet extricated from his library has dedicated himself instead to training his five daughters from an early age in the deadly arts, traveling with them to China to attend Ninja finishing school with a Shaolin Master. His business in life was to keep them alive. The business of Mrs. Bennet’s was to get them married.

*yawn*

I gave the book a chance. I tried to read it, but after “the pentagram of death” (everyone was at the ball where Darcy slighted Lizzie, and the a horde of zombies -wait, the correct term is ‘the unmentionables’, and Mr. Bennet called to his five daughters to form “the pentagram of death”), it was all too much and too disgusting, I cannot read on.

Grahame-Smith not only wrecked one of the finest classics, but he also took great pride in doing so.

What an abomination!